29/08

CerArt

Gällivare museum

Storgatan 16, Gällivare

Bildkonstnärer, fotografer och smyckeskonstnärer. Vi kommer från olika områden och har alla samlats på ny mark för att se hur långt vi kan ta våra respektive konstnärskap i en delvis ny terräng. Långt visade det sig.

Lidingökonstnärers projektet CerArt som drivits från idé till färdig utställning av Jacqueline Igelstedt har pågått i olika etapper sedan sommaren 2017. Ur de ursprungliga prototyperna har konstnärerna successivt utvecklat sina idéer i takt med förståelsen för tekniken. Verken har förvandlats och förädlats rejält under processen.

Titta närmare på alla skålarna i den här broschyren (pdf)

Många av konstnärerna har mött utmaningen att skapa i en helt ny form – keramikens – och resultatet visar ett fint samspel mellan Jacquelines vägledning och konstnärernas kreativitet. Variationerna är många; ett potpurri av tekniker och objekt som konstnärerna vanligen arbetar med som tyg, glas, trä, måleri eller metall ger skålarna dess unika uttryck.

”Självklart är det konst”, anser keramikern Jacqueline Igestedt med rötter i Frankrike.

Där har keramiken som konstart en lång tradition. En skål kan vara ett bruksföremål men också ett konstnärligt objekt. Keramik är konst!

Med denna devis har Jacqueline ledsagat ett trettiotal kolleger i Föreningen Lidingö- konstnärer in i lerans verkstad för att de ska sätta sin personliga och konstnärliga prägel på en skål i keramik.

Läs om utställningen i Gällivare
Tidningen Norbottens-Kuriren har träffat Ingela Karlsson och Jacqueline Igelstedt från Lidingökonstnärer när de arbetade med att förbereda utställningen i Gällivare Museum.

Bilder från vernissaget 29/8

Bilder av utställningen

Här är det

Aktiviteter och nyheter

CerArt

Lidingökonstnärers stora projekt 2018 är 30 helt nya verk i keramik som vuxit fram under de senaste 12 månaderna? Vill du se dem redan nu? Då får du resa till Gällivare där vår turné startar.

Konst på Skogshem & Wijk våren 2018

Första delen av vår löpande utställning går att se under mars och april 2018. Lidingökonstnärerna Ingela Karlsson, Olga Kreida Smedmark, Jonas Melcherson, Bernadette Schillings och Inga Sjödin
visar måleri för gäster och besökare.

Lidingö Konstrundan 2018

Ladda hem årets program och karta Ta hem programmet som ett A4 för utskrift med förteckning över konstnärerna eller välj

Konst i Lidingö centrum

Vi är med på Lidingö Centrums evenemang Kulturen i Centrum. Lördagen den 17 februari ställde lidingökonstnärer ut konstverk och träffade Lidingöbor i centrum.

Glögg och klarinett

Välkommen på glöggmingel och Lidingökonstnärernas höstsalong på Galleri Fallera mellan 17.00 och 20.00. Till musik av och med Jan Holmgren, klarinettist, kompositör och arrangör.

 
 
 

Det här är föreningen Lidingökonstnärer

En förening av och för konstnärer verksamma eller boende på Lidingö. Vi arrangerar utställningar, föredrag och öppnar våra ateljéer för allmänheten i konstrundor. Föreningen verkar för ett rikt kulturliv på Lidingö och synliggör föreningen och den enskilda konstnären genom samarbeten.

Om Föreningen Lidingökonstnärer