29/08 – 17/10 2018

CerArt i Gällivare

Gällivare museum

Storgatan 16, Gällivare

Bildkonstnärer, fotografer och smyckeskonstnärer. Vi kommer från olika områden och har alla samlats på ny mark för att se hur långt vi kan ta våra respektive konstnärskap i en delvis ny terräng. Långt visade det sig.

Lidingökonstnärers projektet CerArt som drivits från idé till färdig utställning av Jacqueline Igelstedt har pågått i olika etapper sedan sommaren 2017. Ur de ursprungliga prototyperna har konstnärerna successivt utvecklat sina idéer i takt med förståelsen för tekniken. Verken har förvandlats och förädlats rejält under processen.

Titta närmare på alla skålarna i den här broschyren (pdf)

Många av konstnärerna har mött utmaningen att skapa i en helt ny form – keramikens – och resultatet visar ett fint samspel mellan Jacquelines vägledning och konstnärernas kreativitet. Variationerna är många; ett potpurri av tekniker och objekt som konstnärerna vanligen arbetar med som tyg, glas, trä, måleri eller metall ger skålarna dess unika uttryck.

”Självklart är det konst”, anser keramikern Jacqueline Igestedt med rötter i Frankrike.

Där har keramiken som konstart en lång tradition. En skål kan vara ett bruksföremål men också ett konstnärligt objekt. Keramik är konst!

Med denna devis har Jacqueline ledsagat ett trettiotal kolleger i Föreningen Lidingö- konstnärer in i lerans verkstad för att de ska sätta sin personliga och konstnärliga prägel på en skål i keramik.

Läs om utställningen i Gällivare
Tidningen Norbottens-Kuriren har träffat Ingela Karlsson och Jacqueline Igelstedt från Lidingökonstnärer när de arbetade med att förbereda utställningen i Gällivare Museum.

Bilder från vernissaget 29/8

Bilder från utställningen. Klicka på bilden för att förstora och starta bildspel.

 

Aktiviteter och nyheter

Höstsalongen 2021

Lidingökonstnärerna muntrar upp med sin årliga samlingsutställning.

Ljus på Långängen

Följ Lidingökonstnärernas ljuspunkter på din väg mellan Stockby och Långängens Gård

Ljus på Långängen

Följ Lidingökonstnärernas ljuspunkter på din väg mellan Stockby och Långängens Gård

HÖSTSALONGEN 2020

Lidingökonstnärerna muntrar upp Lidingö Stadshus besökare med sin årliga höstutställning

Konstrundan 2020 skjuts upp

21 – 29 mars skulle vi Lidingökonstnärer visa upp årets första konstverk i den årliga konstrundan. Vi har följt utvecklingen och rekommendationer från myndigheter och har nu valt att skjuta upp konstrundan. Vi hoppas kunna genomföra den efter sommaren. Mer information kommer här och i våra andra kanaler.

 
 
 

Det här är föreningen Lidingökonstnärer

En förening av och för konstnärer verksamma eller boende på Lidingö. Vi arrangerar utställningar, föredrag och öppnar våra ateljéer för allmänheten i konstrundor. Föreningen verkar för ett rikt kulturliv på Lidingö och synliggör föreningen och den enskilda konstnären genom samarbeten.

Om Föreningen Lidingökonstnärer