23/10

CerArt på Lidingö

Högberga Gård - Konferens

Grindstigen 6, Lidingö

Lidingökonstnärers projektet CerArt som drivits från idé till färdig utställning av Jacqueline Igelstedt har pågått i olika etapper sedan sommaren 2017. Ur de ursprungliga prototyperna har konstnärerna successivt utvecklat sina idéer i takt med förståelsen för tekniken. Verken har förvandlats och förädlats rejält under processen.

Många av konstnärerna har mött utmaningen att skapa i en helt ny form – keramikens – och resultatet visar ett fint samspel mellan Jacquelines vägledning och konstnärernas kreativitet. Variationerna är många; ett potpurri av tekniker och objekt som konstnärerna vanligen arbetar med som tyg, glas, trä, måleri eller metall ger skålarna dess unika uttryck.

”Självklart är det konst”, anser keramikern Jacqueline Igestedt med rötter i Frankrike.

Där har keramiken som konstart en lång tradition. En skål kan vara ett bruksföremål men också ett konstnärligt objekt. Keramik är konst!

Med denna devis har Jacqueline ledsagat ett trettiotal kolleger i Föreningen Lidingö- konstnärer in i lerans verkstad för att de ska sätta sin personliga och konstnärliga prägel på en skål i keramik.

Efter att ha varit utställda i Gällivare finns nu verken att beskåda på Högberga Gård.

Titta närmare på alla skålarna i den här broschyren (pdf)

Bilder av utställningen. Klicka på bilden för att förstora och starta bildspel.