14/11 – 03/12 2017

12 lokala konstnärer samlas på Högberga gård

Högberga gård

Grindstigen 5-6

Ni har väl koll på vad som händer i ”Conferencen” på Högberga Gård 14 nov-3 dec?

– En samlingsplats för samtida konst, startar den 14 november ett spännande julevent i ”Conferencen”. Den kommer att ramas in av fantasifulla konstinstallationer med spännande nyskapad produktion
i olika material gjorda av nyutexaminerade designelever och etablerade konstnärer.

Några utvalda favoriter; Lisa Hagström visar sitt textila konstverk ”Vi ses inte på Mars”. Emma Stridh dukar upp sin bordsinstallation ”Ground Settings”. Emmeli Rolleberg visar sina keramikskapelser ”Berggrund”.

Vackra konstverk presenteras i glas och silver av Jonas Torstensson och Josefin Davidsson. Paula Rindborg bjuder på en fantasifull konstinstallation framför det stora glaspartiet i Fåhreussalen. Ett spännande nytänk
inom belysningsdesign med LED och 3D effekt kan vi visa upp framför ett annat glasparti.

En förhandstitt på ”Designprojekt Keramikfat” med några fantasifulla keramikfat ur en kommande utställning från Föreningen Lidingökonstnärer, som skapat stora keramikfat på sitt eget manér.

Jacqueline Igestedt visar upp en helt nyskapad produktion i keramik. Catti Åselius Lidbeck sin färgrika nya glaskonst. Zete Lundin presenterar fantasifulla skapelser i emalj.

Vi får se resultatet av ett spännande samarbete mellan Olga Smedmark och Camille Igestedt med konstverk gjorda av grafik och smyckesdesign. Konstnärlig utsmyckning på väggarna av Bernadette Schillings sagomotiv och
och Marie von Kraemer med sin stora tavla ”Katten” och andra verk i olja målade med palettkniv.

Sist men inte minst avslutar vi med vår spännande julmarknad den 2- 3 december då vi bjuder alla våra besökare på en härlig julstämning och fullt av överraskningar både utomhus och inomhus.

Våra utställningar

Här är det

Aktiviteter och nyheter

Ljus på Långängen

Följ Lidingökonstnärernas ljuspunkter på din väg mellan Stockby och Långängens Gård

HÖSTSALONGEN 2020

Lidingökonstnärerna muntrar upp Lidingö Stadshus besökare med sin årliga höstutställning

Konstrundan 2020 skjuts upp

21 – 29 mars skulle vi Lidingökonstnärer visa upp årets första konstverk i den årliga konstrundan. Vi har följt utvecklingen och rekommendationer från myndigheter och har nu valt att skjuta upp konstrundan. Vi hoppas kunna genomföra den efter sommaren. Mer information kommer här och i våra andra kanaler.

Ljus på Långängen

Följ Lidingökonstnärernas ljuspunkter på din väg mellan Stockby och Långängens Gård under Lidingö Kulturvecka

LIDINGÖSALONGEN Ljuspunkter

Lidingökonstnärerna bjuder in till vernissage den 12 oktober kl 12-16:00 – Välkommen!
Curator Bernadette Schillings, Ingela Karlsson

CerArt på Lidingö

Lidingökonstnärers stora projekt 2018 är 30 helt nya verk i keramik som vuxit fram under de senaste 12 månaderna. Nu kan du se dem på Högberga gård.

 
 
 

Det här är föreningen Lidingökonstnärer

En förening av och för konstnärer verksamma eller boende på Lidingö. Vi arrangerar utställningar, föredrag och öppnar våra ateljéer för allmänheten i konstrundor. Föreningen verkar för ett rikt kulturliv på Lidingö och synliggör föreningen och den enskilda konstnären genom samarbeten.

Om Föreningen Lidingökonstnärer